Parco Natura Viva in Gardaland (2005)

Parco Natura Viva (Pastrengo) in Gardaland (2.-3.september 2005)

V kraju Pastrengo, cca 18 km iz Verone in blizu Gardskega jezera sta 2 prečudovita parka:

  • "Parco Faunistico" in
  • "Parco Safari",

združena pod imenom Parco Natura Viva. Oba parka skupaj sta dom za več kot 1500 živali 200 različnih vrst. Oba parka imata svoj vhod in tudi svojo vstopnico, zato se je treba odločiti ali želiš obiskati le enega ali oba. Vsekakor priporočam obisk obeh, s tem da se najprej obišče Fauna park, nato pa Safari park z avtom, od koder se zapelješ direktno domov ali novim dogodivščinam naproti, ki jih ponuja Gardsko jezero in okoliški kraji

V prvega  (Parco Faunistico) se podaš peš, pri čemer so poti lepo urejene in primerne tudi za vozičkarje. No, morda bi lahko bile tiste poti, ki vodijo malce v breg asfaltiranje (otroški vozički). Fauna park vsebuje številne vrste živali, ki skupaj predstavljajo 5 kontinentov našega planeta. Posebej je treba omeniti park dinozavrov. Ob izhodu iz parka je otrokom na voljo veliko igrišče.

V drugem - torej v  Safari parku pa je pot toliko bolj zanimiva in razburljiva, ker se vanj podaš z osebnim vozilom in se srečaš z živalmi tudi na pol metra blizu. Ogled parka terja približno 1 uro in pol. Zabavno nam je bilo se srečati z žirafo, večjo ptico podobno noju ki se je prišla ogledovati v stransko ogledalo našega avtomobila in nosorogom, ki je s svojim rogom na gobcu prav strašljivo deloval 50 cm blizu našega avtomobila - ta bi nas lahko še nasadil, primejduš !!  Glej slike spodaj. Levi in levinje imajo v parku svoje območje zavarovano z visokimi železnimi vrati, ob katerih svetlobni signali spuščajo avtomobile naprej po skupinah. Pred vrati pa je nameščena seveda opozorilna tabla (zapiraj okna avtomobila, ne zapuščaj avtomobila ipd.).

Živali imajo svoj življenjskiu prostor v obeh parkih precej obsežen ter obdan z zelenjem in cvetjem. Poseben oddelek parka je 10 let izvajal študije in priprave, da je okolje parka urejen tako, kot ga je možno videti danes.

Več: www.parconaturaviva.it (žal samo v italijanščini)

GARDALAND  - le kdo ga ne pozna ?? Center zabave, adrenalina in prostor neskončne zabave za otroke in odrasle.

Gardaland ima dandanes zopet izpopolnjeno podobo, saj je obogaten z nekaterimi novostmi za vse, ki želijo da jim kri hitreje požene po telesu ali se vsaj pozabavajo na manj adrenalinski način. Ena od takih novosti je "Robots of Mars" in "Sequoia Adventure".

Za Nastjo (5 let) in Kajo (1 in pol leta) je bilo pravo veselje vse, na kar smo se usedli. Na moje začudenje, tudi ni bilo nobenega joka zaradi prehitre vožnje, obračanja in podobno (v mislih imam Kajo). In kaj sta preizkusili in si ogledali naši punci (Nastja - 5 let, Kaja - 1 leto in pol)

Slike na ogled - klikni TUKAJ.