Portugalska (1998)

S poti po Portugalski (EXPO 98'), Španiji, Franciji in Italiji (04.07.-24.07.1998)

Poletje 98' mi bo v spominu ostalo po nepozabnem potovanju po Španiji in Portugalski, s ciljem: obisk EXPO 98'. Skoraj 8.000 km dolga pot, ki smo jo z avtom prevozili po Italiji, Franciji, Španiji in Portugalski nas je vodila skozi zanimiva evropska mesta in pokrajine, polnih kulturne in zgodovinske dediščine, prelepih zelenih in z raznovrstnimi nasadi posejanih in urejenih površin ter mimo obalnih letovišč Francije, južne Španije (Costa del Sol) ter celotne zahodne Portugalske - s poudarkom na južnem obalnem predelu (Algarve).

Popeljali smo se tudi v bolj gornate portugalske predele (Serra de Estrela, kjer smo malo pod vrhom tudi prenočili) ter v hribovje ob francoskem jezeru Lac de Ste Croix, v bližini katerega se nahaja Grand Canyon du Verdon), da ne govorim o skalnati in strmi obali zahodne Portugalske ter Cabo de Roca, najzahodnejši točki kontinentalne Evrope. Celotno potovanje sem si beležila v svojem dnevniku, ki me je spremljal povsod, kamor smo se odpravili.

V nadaljevanju torej opisujem poletni dopust 98', ki je bil tokrat bolj kulturno obarvan. Pri podajanju zgodovinskih, geografskih in drugih podatkov sem si pomagala s turističnimi prospekti, ki sem ji jih nabrala v samih mestih, na prireditvah, v muzejih, galerijah in drugod. Vabim vsakega bralca, da si moje spomine prebere in se morda naslednje poletje sam odpravi na Iberijski polotok. Ne bo mu žal.

CELOTEN OPIS S SLIKAMI - KLIKNI TUKAJ.