3.6.2018: S kolesom do doline Besnice (Lj-okolica)

Kolesarjenje po okoliških krajih Ljubljanske okolice, vse do Besnice je ravno pravšnja, da se malce razmigaš in pravočasno prideš domov in še skuhaš kosilo (43 km, 2h 25min). Pot je večinoma ravninska z malenkostnimi vzponi, predvsem pa poteka po poteh dokaj umirjenega prometa. Tu mislim na del poti , ki vodi od Dola pri Ljubljani, preko naselja Kleče in reke Save, vse do Podgrada in Besnice, kjer te pot vodi v hladu gozda in istoimenskega potoka Besnice.

Prevožena pot:
Prelog - Ihan - Videm  - Dol pri Ljubljani - Kleče pri Dolu- prečkanje Save - Laze pri Dolskem  - Podgrad - Besnica - (povratek na Podgrad) - Lj. Zalog - Agrokombinatska cesta - Sneberska cesta  -Zadobrovška cesta - Cesa v Prod (slepa cesta z veliko češnjo, ki se v tem času polna češenj ponuja vsakemu mimoidočemu) - Podgorica - Pšata - Bišče - Mala Loka - Prelog

V tem delu se nahaja tudi Borovničeva pohodniška  pot z izhodiščem v kraju Podgrad, nato pa mimo naselja Vnajnarje to Janč. Tokrat šibava mimo na kolesih, enkrat pa morda tudi peš: http://sadnacesta.si/borovniceva-pohodna-pot/... Po zloženki sodeč, ki sem si jo snela iz te spletne strani je v tem okraju množica turističnih kmetij , kjer bi se splačalo ustaviti na kakšnih domačih dobrotah. Predvsem pa si je za zapomniti, da je 2. in 3. nedeljo v juniju mesec jagod, v juniju borovničev pohod, prve nedelje v oktobru pa v znamenju kostanja (kostanjeve nedelje).

img: 
3.6.2018: S kolesom do doline Besnice (Lj-okolica)