Norveška- dežela fjordov, vikingov, slapov in še mnogo več (26.7. - 12.8.2019)

 

Zakaj Norveška?

Kaj pa vem ... morda skrita želja, ki se je začela porajati povsem podzavestno že pred 3 leti. Že poleti 2016 so namreč naši potovalni načrti “posegli “ po severu Evrope (Litva, Latvija, Estonija), se letoma zatem prevesili v bolj v toplejše konce (Šri Lanka, Španija/Galicija, Tanzanija), novembra 2018 pa spet k severnim sosedom (z avtodomom po Avstriji in Nemčiji). Nekaj že mora biti, da nas je vleklo na sever, je pa res tudi, da tega dela Evrope še nismo obiskali in je to najbolj severni del, kar smo ga kdajkoli dosegli.

Zmagovalna destinacija za poletje 2019 je torej bila Norveška. Ob misli na to državo sem najprej pomislila na mraz ali vsaj milejšo klimo kot smo jo vajeni poleti v naših krajih, pa me /nas je vreme ugodno presenetilo, saj smo v 18-ih dneh potovanja imeli večinoma sonce, le 3x pa dež (zadnji dnevi).

Začenjam z UVODNIM DELOM s podstranmi spodaj, kjer sem zapisala nekaj povzetkov o našem potovanju  "v številkah", načinu potovanja, ki smo si ga izbrali, vrste naših namestitev, o prtljagi (kaj vzeti s sabo), hrani, vstopninah in TOP 10 izbranih destinacij iz našega potovanja),v nadaljevanju pa OPIS POTOVANJA PO DNEVIH. 


Na spodnjem zemljevidu označujem prevoženo pot- kot smo jo uspeli izvoziti iz Garmin ure:

V Google Map pa označujem točke naših postankov: