Legoland (drugič) ter ogled mest Ulm in Munchen - april 2011

 

Prvomajske šolske počitnice (april 2011) smo namenili tokrat zabaviščnemu in tematskemu parku Legoland. Delno je bila to tudi Nastjina in moja "zaobljuba" izpred skoraj 4-ih let, da se semkaj popeljemo še enkrat, skupaj s Kajo, ki je prvikrat (avgust 2007) ostala doma z očkom. Vstajanje ob 4:30 se je izplačalo, saj smo v park prvi dan prispeli točno 15 minut pred odprtjem (10h). Sončno vreme smo do minute točno ujeli za dvodnevni potep po parku, ki v tem času zopet preseneča z vrsto novostmi. Drugi dan so nas namreč ob odhodu iz parka že "pozdravile" prve dežne kaplje. 
Za nakup družinske karte skupaj s prenočitvijo je seveda internet najbolj praktična rešitev. Legoland ima s kar nekaj hoteli partnerske pogodbe. Mi smo se odločili (brez večjega iskanja) kar za najbližji hotel Best Hotel Mindeltal (10 min oddaljen od parka na naslovu: Robert-Bosch-Str.3, 89343 Jettingen-Scheppach). 

Tretji dan smo rahlo deževen in oblačen dan izkoristili za kopanje v cca 30 min oddaljenih termah Wonnemar, vendar smo imeli kopanja po cca 3 urah kaj hitro dosti in smo se odpravili na ogled mesta Ulm. Tu je bil za vse (razen za mene, ki me že 1 mesec na moj smučarski padec opominja desno koleno) zanimiv predvsem vzpon na katedralo. Peš, seveda. In to po kar 768 stopnicah. Ta mogočna stavba velja za največjo cerkev na svetu (160,9 m). Na sliki desno smo zarisali potek poti do samega vrha.

Četrti dan smo obiskali tehnični muzej - Deutsches Museum v Munchen-u. V muzeju se v kar 6 nadstropjih razprostirajo razstavne površine v okviru 64 tem za področje letalstva, poljedelstva, vesoljske tehnike, kemije, računalništva, mikroelektronike, energetske tehnologije, geodezije, papirja, tiska, in še in še.

Pred odhodom domov smo izkoristili popoldanski čas še za obisk Olimpijskega parka, kjer smo se z dvigalom povzpeli na 190 m visok stolp (7m/s). Razgled na Munchen je prečudovit.