Murter (julij 2007)

Otok Murter (15.07.-29.07.2007) in okolica (Pirovac, Vodice, Šibenik, Nacionalni park Krke)

Če tokrat o hotelu Borovnik in njegovi ponudbi  "pohvalno" lahko govorim na zadnjem mestu, pa bi lagala, če bi rekla da Murter ni lep otok. Vsekakor hrvaški obali pomeni svojstven biser, s čudovitimi zalivčki, čistim morjem in plažami, zelo primernimi za otroke (nizka voda).

Zaradi same lokacije hotela Borovnik v kraju Tisno smo bili primorani, da smo plaže obiskovali s kolesi ali avtom. Plaže, kjer smo se kopali na otoku Murter: Slanica, Jazina, Lučica (otok Školjič, povezan s kopnom s cesto), Hramina (kraj Murter).

V času našega 14-dnevnega letovanja pa smo čas namenili tudi za obisk mesta Šibenik in Nacionalnega parka Krke (kjer je zares čudovito). Park je sedmi, najmlajši narodni park na Hrvaškem. Obsega površino 111 km2 ob toku reke Krke, ki izvira blizu Knina. Reka je dolga okoli 72 km. Narodni park se odlikuje po zares čisti neokrnjeni naravi in bogati flori in favni.

Še največ večerne zabave za otroke pa smo imeli v sosednjem kraju Pirovac, kjer je bilo polno atrakcij in zanimivosti za otroke (trampolini, napihljivi gradovi, avtomobilčki ipd.).

Več slik na stari spletni strani - klikni TUKAJ.